Bu yıl Türkiye’den seçilen 40 üniversite öğrencisi programa 19-23 Ekim tarihlerinde online olarak katılacak; 5G, yapay zeka ve bulut çözümleri gibi teknoloji alanlarında eğitimlerin yanı sıra; Liderlik, iletişim ve kültürel anlayış gibi sosyal gelişim eğitimlerini de içeriyor.
Huawei’nin Geleceğin Tohumu programı açılış töreniyle başlıyor
Huawei’nin Türkiye’de Tohumların Geleceği İçin Küresel Sosyal Sorumluluk Projesi (Seeds for Future 2020) bu yıl sadece Çin’de değil, pandemi nedeniyle her yıl uzaktan eğitim dersi olarak düzenlendi. 5 günlük programı tamamlayan gençlere Huawei’den dünya standartlarında sertifika verilecek. Programın resmi çevrimiçi lansmanı; Toplantıya Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Komitesi Başkanı Omar Abdullah Karagözoğlu, Çin Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Shi Ruilin, Huawei CEO’su Cem Zhao, Huawei yöneticileri ve projeye katılan öğrenciler katıldı.
Büyükelçi Önen: Huawei’nin bu fırsatı gençlerimiz için sunmasından çok memnunuz.
Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen konuşmasında Asya’daki mevcut yükselişe değindi. “21. yüzyıl “Asya yüzyılı” olarak tanımlanabilir. Politikadan ekonomiye, kültürden diplomasiye Asya’ya daha yakından bakmamız gerekiyor. Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmek, özel sektörün ticaret potansiyelini artırmak, akademik işbirliğini güçlendirmek ve toplumlarımız arasındaki etkileşimi güçlendirmek için çalışıyoruz ”dedi. Çin’i hatırlarken akla gelen ilk isim Huawei. Büyükelçi Önen; “Huawei’nin Çin dışında, İstanbul dışında ikinci en büyük Ar-Ge merkezine sahip olmaktan gurur duyuyoruz. “Türkiye’nin 18 yıllık bir yatırım geçmişi var ve şimdi Huawei’nin anavatanı.”
BTK Başkanı Karagezoğlu: Gençlerin dijital becerilerini birlikte geliştiriyoruz
Açılış törenine katılan öğrencilere seslenen Karagezoğlu, BTK’nın gençlik projelerinden bahsetti. “Gençlerimizin dijital bilgi ve becerilerini geliştirmek için oluşturduğumuz bir eğitim platformu olan BTK Akademi ile robot programlama, bitkisel besinler ve mobil uygulamaların geliştirilmesi konusunda ücretsiz eğitimler düzenliyoruz. “Maliye ve Maliye Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz 1 Milyon Yazılım Geliştirme Projemiz sayesinde, bu alandaki kariyer düşünürleri için faydalı bir başlangıç noktasıdır.” “Geleceğin tohumları, gençlerimizin yeteneklerini keşfetme ve geliştirme fırsatı veriyor. Programa katılmak üzere seçilen gençlerimizi tebrik ediyor ve programı başarıyla tamamladıkları için Huawei’ye teşekkür ediyoruz. ”
Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Xi Ruilin: iki ülke arasındaki işbirliği daha aktif hale gelmeye devam edecek
Törende konuşan Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Türkçe konuşan Shi Ruilin; “Türkiye, Çin’de uzun bir geçmişi olan dost bir ülkedir. Ortak çabaların bir sonucu olarak, iki ülke arasındaki dostane ve işbirliğine dayalı ilişkiler son yıllarda önemli ölçüde iyileşmiştir. İki ülke tarafından uygulanan Kuşak ve Yol Projesi gibi ilerici projeler halihazırda her iki topluma da fayda sağlamıştır ve gelecekte de vermeye devam edecektir. Bu anlamda, Geleceğin Tohumları önemli bir eğitim işbirliği projesidir. Öğrencilerimiz bu yıl pandemi nedeniyle Çin’e gidemeyecek olsalar da, üstün başarılarından dolayı gelecekte kesinlikle böyle bir fırsata sahip olacaklardır. Projeye destek veren ve katılan herkese teşekkür ederiz. ”
Cem Zhao, Huawei Türkiye CEO’su: Bilgi teknolojisi dünyayı değiştiriyor
Törende açılış konuşmasını yapan Huawei’nin Türkiye CEO’su Cem Zhao da teknolojinin dönüşüm gücünü vurguladı. Zhao, “Beklenmedik COVID-19 salgını, bilgi ve iletişim teknolojilerinin hayatımızda ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı” dedi; Geleceğe Tohum programına bugüne kadar 108 ülkeden 5.773 öğrenci katılmıştır. “Bu yıl, salgın nedeniyle programı internete taşıyoruz ve her zamankinden daha fazla öğrenci kaydetme fırsatımız oldu.”
Comments