T İle Başlayan İlaçlar

TROKAR Krem, nedir, ne işe yarar, yan etkileri, nasıl kullanılır

0

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi İzokonazol nitrat, Diflukortolon valerat ‘tır. TROKAR Krem, iltihaplı ve kaşıntılı cilt mantarlarında kullanılan, ciltte kızarıklık, kaşınma, şişlik ve iltihaplanmaya sebep olan mantarların üremesini durduran bir mantar ilacıdır. TROKAR, pişiklerde; güneş yanığı veya böcek ısırığı gibi kaşıntılı ve iltihaplanmaya yatkın olgularda; dış çevredeki maddelerle temas sonucu oluşan mantarlı cilt iltihabı, astım ya da saman nezlesi olanlarda bebekler ve çocuklarda da görülebilen yanaklarda bazen gövde ve kollara da yayılan kırmızımsı renkli deri tahrişi görünümde Atopik dermatitte; çoğunlukla ter ve yağın fazla salgılandığı saçlı bölgede pullanma, kepeklenme, renk değişikliği ardından iltihaplanmayla ilerleyen cilt mantarlarında;  ayak parmakları arası ve tırnak mantarında; yüzde, boyunda, kollarda göğüs bölgesinde  sütlü kahve renginde küçük yuvarlak görüntülü iltihaplı vücut mantarları; TROKAR ayrıca erkek ya da kadın dış üreme organlarında, testisler üzerinde, koltuk altı, özellikle meme altlarında kahve veya pembemsi renklerde açıklı koyulu ince kabuklaşmalar şeklinde görülen cilt rahatsızlıklarında iltihaplanmayı, kaşınma ve kızarıklığı azaltarak mantarlı lezyonların iyileştirilmesini çabuklaştırır.

TROKAR Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

TROKAR kremle mantar tedaviniz süresinde cildinizde düzelme belirtileri görülebilir ancak düzelmeye başlar başlamaz ilacın uygulamasını durdurmayınız. Çünkü enfeksiyon tamamen temizlenmemiş olabilir ve tekrar nüksedebilir. Bundan dolayı hekiminizin tavsiye ettiği kullanma süresine uymalısınız.

TROKAR düzenli olarak kullandığınız halde  belirtilerinizde düzelme görülmez ya da daha yayılırsa acilen hekiminizle görüşmelisiniz.

•Uçuk veya çiçek hastalığı, gül hastalığı, ağız çevresinde kırmızı kabartılarla belirgin iltihaplı yaralarda, zona hastalığında, aşıdan sonra gelişen şişme ve kızarıklıklarda, cinsel yollarla bulaşan özellikle cinsel organlarda ağızda ve dudaklarda bakteri kökenli yaralarda ve cilt ülserlerinde TROKAR kullanılmamalıdır.

TROKAR ilacı sürdüğünüz mantar bölgesideki iltihaplanma kurumaya başladıktan sonra, enfeksiyonun tamamen geçmesi için en fazla 15 gün daha kullanmaya devam ediniz.

•Hastalığın nüksünü önlemek için, iç kıyafetlerinizi sık sık çıkarıp, temizini giyiniz ve özellikle iç giyimlerinizi, yüzünüzü, ayaklarınızı sildiğiniz havluları, bezleri sıcak sabunlu suyla yıkayarak temizlenmesini sağlayınız.

•Hekim tavsiyesi olmadan bebeklerde uzun süreli kullanılmaması gerekmektedir. Çünkü bebekler ilacın yan etkilerine karşı daha hassastırlar. Bebek bezi pişiği tedavisi için kullanıyorsanız bebekte hava almasını engelleyecek sıkı ve kalın bezler kullanmayınız. Sürülen yeri sıkıca kapatmak cildin emdiği ilaç miktarını arttırmaktadır.

•Tedaviniz süresince banyodan sonra, bedeninizi hiç nem kalmayacak şekilde iyice kurulamalısınız. TROKAR Kremi temizlenmiş kuru cilt bölgesine sürünüz.

TROKAR ilacı yüzünüzdeki mantarlı lezyonlar için kullanıyorsanız gözlerinize ve ağzınıza değdirmekten kaçınınız. yanlışlıkla değmesi halinde su ile temizleyiniz.

•Ayak mantarı için kullanıyorsanız, ayaklarınızı yıkadıktan sonra parmaklarınızın arasını iyice kurulayınız ve ilacın parmak arasında kalmasını sağlamak için kremi gazlı beze sürüp parmaklarınızın arasına koyun. Ayaklarınızın her daim kuru olmasına özen gösteriniz. çoraplarınızı hergün çıkarınız, yerine temiz pamuklu çoraplar giyiniz. Çorap alırken naylon içermemesine  dikkat ediniz. Hava geçirmeyen ayakkabılar giymemeye özen gösterin. Mümkün olduğunca ayakkabılarınızı da sık sık değiştirmelisiniz.

•Mantarlı ve iltihaplı yerlere  kolonya gibi alkol içeren ürünler, alkollü ıslak mendiller,  saç boyası, saç kremi, tüy dökücü kremler ve fondöten, allık gibi makyaj ürünlerini sürmeyiniz.

TROKAR Krem’in kullanım Şekli:

•TROKAR hekiminiz tarafından nasıl reçete edildiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

TROKAR ilacı uygulayacağız bölgeyi temizleyiniz. İnce bir tabaka halinde ilgili bölgeye yayıp hafif hareketlerle sürünüz. Üzerini hava almayacak şekilde kapatmayınız. Sabah ve akşamları birer kere sürülmesi önerilmektedir.

•İlacı sürdüğünüz yerde hava dolaşımı olması için bol, gevşek giysileri tercih etmelisiniz.

TROKAR Krem’in Yan Etkileri :

TROKAR ilacı sürdüğünüzde nefes daralması, kurdeşen, yüzünüzde, dudak, dil veya boğazınızda şişlik gibi kendinizde ilaca karşı bir alerji gelişirse acilen hekiminizle görüşünüz ve acil tedavi desteğine ihtiyacınız olabileceği için bir sağlık kuruluşuna müracaatta bulununuz.

TROKAR kremin kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: İzokonazol nitrat, Diflukortolon valerat
İlaç Marka İsmi: TROKAR Krem

TURKTIPSAN METAMIZOL SODYUM 1000 mg IM/IV Ampul, nedir, ne işe yarar, yan etkileri, nasıl kullanılır

Previous article

YULAREB 50 mg Film Kaplı Tablet, nedir, ne işe yarar, yan etkileri, nasıl kullanılır

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.