F İle Başlayan İlaçlar

FLEXMUS 25 mg/8 mg efervesan tablet, nedir, ne işe yarar, yan etkileri, nasıl kullanılır

0

Endikasyon Bilgisi :

Deksketoprofen (25 mg), tiyokolşikosid (8 mg) adlı etken maddeyi içinde bulunduran FLEXMUS, kas gevşetici, ağrı kesici ve iltihap giderici etkileriyle; ağrıyla birlikte ilerleyen kas gerginliğini azaltır. Bel -boyun veya sırt fıtığı, eklemlerde kireçlenme,üşütme ya da kas veya eklemlerdeki zedelenmeye, tendinit, bursit vb. yumuşak doku romatizmasına bağlı ağrı ve kas gerginliği durumlarında ağrı kesici ve kas gevşetici olarak kullanılır.

 

FLEXMUS 25 mg/8 mg efervesan tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Hekim başka türlü önermedikçe, FLEXMUS  1 haftadan daha fazla kullanılmamalıdır.
  2. FLEXMUS’u diğer kas gevşeticilerle beraber eş zamanlı kullanmamalısınız. Daimi olarak kullandığınız kas gevşetici bir ilacınız var ise; bunu hekiminize muhakkak bildirmelisiniz.
  3. FLEXMUS’u bir mide koruyucuyla beraber kullanmanız, ilacın midenize verebileceği tahrişi azaltacaktır.
  4. Kas kütlesi kaybı ve ilerleyici güçsüzlükle karakterize kalıtımsal kas hastalığı belirtileri olan kişilere FLEXMUS’u tedavisi kesinlikle uygulanmamalıdır.
  5. Aspirine ve türevlerine ya da ibuprofen, ketoprofen gibi diğer iltihabi reaksiyonu önleyici diğer ağrı kesicilere karşı geçmişte soluk alamama, hışıltılı solunum, ciltte kaşıntılı kırmızı döküntüler, burun mukozasında, dudaklar yada ağız içinde boğazın, dilin şişmesi gibi alerjik reaksiyon durumu yaşadıysanız; FLEXMUS’ u kullanmamalısınız.
  6. Şayet geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak hastalığı, geçirilmiş mide kanaması öyküsü, ağrı kesicilere karşı mide tahrişi, önceden yaşanmış  veya halen var olan ülseratif kolit öyküsü, gastrointestinal kanalda ihtihaplı ve kronik bir hastalık Crohn hastalığı öyküsü, iltihabi bağ dokusu hastalığı; varfarin, coraspin vb kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaç alıyor olmak, kalp krizi veya felç geçirmiş olmak, üreme bozuklukları, yakın tarihte kısırlık testi yaptıracak olmak, kalp hastalığı, epilepsi veya herhangi bir nöbet hastalığı, pnömoni (zatürre), bronşektazi, astım, KOAH, bronşektazi gibi akciğer hastalıkları, sigara kullanmak, konjestif kalp yetmezliği, böbrek hastalığı, şeker hastalığı, idrar sökücü bir ilaç kullanıyor olmak, SLE (sistemik lupus eritomatozus), vücutta ödem, yüksek tansiyon (hipertansiyon) vakalarından birisi sizde var ise; FLEXMUS’u  almadan önce mevcut rahatsızlıklarınızı ve almakta olduğunuz ilaçları hekiminize bildiriniz. Çünkü bu ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için hekiminiz ilaç dozunda ve uygulama aralığında ayarlama yapmayı gerekli görebilir ya da FLEXMUS’la tedaviyi başlatmayabilir.
  7. FLEXMUS,  by-pass ameliyatından önce ya da sonraki ağrılar veya iltihabi durumlar için kullanılmamalıdır.
  8. FLEXMUS’un vücuda verebileceği zararlı etkilere sebep olup olmadığının kontrol ve takibi için bir sağlık kuruluşuyla irtibatta olunuz.
  9. Alkollü içecekler mide kanaması riskinde artışa sebebiyet verebileceğinden FLEXMUS’la tedaviniz süresince alkol tüketmemeye özen gösteriniz.
  10. FLEXMUS tedavisi süresince mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi tehlikeler gelişebilir. Kahve telvesi şeklinde kusma, kanlı öksürük, kanlı dışkı gibi kanamayı işaret eden belirtilerden birini kendinizde görürseniz; acilen hekiminizi arayınız. Yaşlı kişilerin mide ve bağırsaklarında bu ciddi istenmeyen etkilerin görülme ihtimali daha fazladır.
  11. Ağır kalp, karaciğer veya böbrek hastaları ve mide kanaması, aktif veya tekrarlayan mide-bağırsak ülseri olan hastalara FLEXMUS verilmemelidir.
  12. Hamilelikte ve emzirme süresince FLEXMUS hekime danışılmadan kullanılmamalı, zira emzirilen bebeğe ve anne karnındaki bebeğe zarar verebilir.
  13. İlacın etken maddesine (Deksketoprofene veya tiyokolşikoside) veya diğer bileşenlere karşı daha önce sizde bir hassasiyet durumu oluştuysa;FLEXMUS kullanmanız önerilmez.

 

FLEXMUS 25 mg/8 mg efervesan tablet’in Kullanım Şekli :

  1. FLEXMUS’un her bir dozunu 1 bardak su içinde çözündürerek bekletmeden kullanınız. Midenize verebileceği tahrişin önlenmesi için FLEXMUS’u yemek esnasında veya yemek yedikten sonra karnınız tokken içmelisiniz.
  2. Günlük önerilen doz : 12 saatlik arayla günde 2 defa  1 er tablet şeklindedir.
  3. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin direktiflerine uyunuz.

 

FLEXMUS 25 mg/8 mg efervesan tablet’in Olası Yan Etkileri

  1. Sulu dışkı, karın ağrısı, midede rahatsızlık hissi, kusma, mide bulantısı FLEXMUS’un nadiren görülebilecek yan etkileridir.
  2. FLEXMUS kullanımının ardından soluk alamama, hışıltılı soluma, ciltte kırmızı kaşıntılı döküntüler, karın ağrısı, boğaz, dil, ağız içi veya yüzde şişme gibi bir durumda tıbbi destek için hiç vakit kaybetmeden hekime haber verilmeli ve  bir sağlık kurumuna acilen gidilmelidir.

 

İlaç Marka İsmi: FLEXMUS 25 mg/8 mg efervesan tablet
İlaç Etken Maddesi: Deksketoprofen, tiyokolşikosid

Ruhsat sahibi: Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Adres :Reşitpaşa Mah. Eski Büyükdere Cad. No.4
34467 Maslak / Sarıyer/ İSTANBUL
Tel: 0212 366 84 00- Faks: 0212 276 20 20
Üretici Firma : Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Orhan Gazi Mahallesi, Tunç Caddesi, No: 3 Esenyurt / İstanbul

FLEXMUS 25 mg-8 mg efervesan tablet kullanma talimatı


FLEXMUS 25 mg-8 mg efervesan tablet kullanma talimatı

FLEXMUS 25 mg-8 mg efervesan tablet kısa ürün bilgisi


FLEXMUS 25 mg-8 mg efervesan tablet kısa ürün bilgisi

Source link

FAXIPAR 25000 IU/5 ml IV/SC. enj. çözelti, nedir, ne işe yarar, yan etkileri, nasıl kullanılır

Previous article

ENZEVİN 300 mg 20 kapsül, nedir, ne işe yarar, yan etkileri, nasıl kullanılır

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.