Blog

Gıda Takviyesi Nedir?

0

Son dönemlerde gıda takviyesi nedir ve nerelerde kullanılır gibi farklı sorular gittikçe yaygın bir hale gelmeye başladı. Gıda takviyesi hakkında bilinmesi gerekenleri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

 

İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu fakat karşılamakta zorlandığı ya da bir takım çevresel faktörlerden ötürü azalmış olan vitamin ve minerallere ihtiyaç duymaktadır. Söz konusu durumun giderilmesi açısından ise doğada yer alan vitamin ve minerallerden yararlanılmaktadır. İşte vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin karşılanması durumuna da gıda takviyesi adı verilmektedir. İnsanların bazılarında söz konusu durum için ilaç kullanmaktadır. Fakat uzmanlar tarafından ise bu kullanılan ilaçların bir zaman sonra vücuttaki sistemlerin işleyişine olumsuz etki göstermesinden dolayı gıda takviyesinin genel olarak besin şeklinde tüketilmesini önermektedir.

 

Alınması Gereken Gıda Takviyeleri

 

Kemik sağlığının desteklenmesine katkı sağlamak açısından kalsiyuma çok fazla ihtiyaç duyulur. Bu mineral açısından ise doğada besin açısından zengin süt ve süt ürünleri gösterilmektedir. Bununla birlikte ileri yaşa sahip olan insanlarda görülme ihtimali bulunan kemik erimesi gibi rahatsızlıkların önlenmesi açısından demir ve çinko oranı bakımından yüksek ıspanak ve pırasa tüketilmesi önerilir.

 

Yaşlanmanın geciktirilmesinde oldukça etkili vitamin E olduğu gibi, doğada bu vitamin açısından zengin olan gıdalar ise domates, mango, çiğ badem ve kividir. Gün içerisinde 10 adet badem tüketilmesi durumunda vücuttaki yaşlanmaya meyilli olan hücrelerin azaltmaktadır. Aynı zamanda genç hücrelerinde oranını tartılmaktadır.

 

Kalp ile beyin sağılığı açısından omega-3 yağ asitlerini içermekte olan gıdalarında bir haftada en fazla iki sefer tüketilmesi gerekmektedir. Balık ise doğada omege-3 yağ asidi açısından en zengin besin kaynağıdır. Sinir hücrelerinin hasar görmesine karşı koruduğu gibi kan akışını da dengelemede tutarak damar tıkanıklığını önlemektedir.

 

Oldukça yüksek güce sahip olan bağışıklık vücudun birden fazla hastalığa karşı korumaya alır. Anti influmar, antioksidan ve karoten açısından zengin konumda bulunan besinler ise mor ve kırmızı meyveler olarak isimlendirilmiş ahududu, böğürtlen ve çilektir. Bu meyvelerden her iki günde bir mutlaka tüketilmesi gerekmektedir.

 

Tüm bunların yanı sıra düzenli bir şekilde yapılan yürüyüş ve egzersiz gıda takviyelerinden alınacak kilolara da engel teşkil edecektir.

Kalsiyum Nedir, Nasıl Kullanılır?

Previous article

Saç Kurutma Makinesi Şekillendirici Olarak Kullanılır Mı?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

More in Blog